Skip to content

Question & Answer / Vraag & Antwoord

Hier vind je de antwoorden op de meest getelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Mail ons je vraag en je krijgt snel antwoord.

1. Hoe lang mag ik een kunstreproductie laten hangen?
Zo lang je wilt.

2. Hoe lang maak ik kans op het winnen van het originele kunstwerk?
Maximaal twee maanden. Als je de kunstreproductie bijvoorbeeld op 1 mei koopt, wordt op 1 juli bekend gemaakt wat de winnende postcode is.

3. Maak ik kans op het originele kunstwerk als ik de kunstreproductie niet exposeer?
Alleen als je de reproductie achter je raam, zichtbaar vanaf de openbare weg exposeert, maak je kans op het winnen van het originele kunstwerk.

4. Wordt de winnende postcode bekend gemaakt?
Ja, als je het originele kunstwerk gewonnen hebt, krijg je persoonlijk bericht en de postcode wordt ook op de website vermeld.

5. Als ik het originele kunstwerk niet gewonnen hebt, mag ik de kunstproductie dan houden?
Ja, de gekochte kunstreproductie is en blijft je eigendom.

6. Hoe moet ik de kunstreproductie hangen?
Dat bepaal je zelf. Maar om in aanmerking te komen voor het originele kunstwerk moet de kunstreproductie goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

7. Hebben jullie lijsten voor de kunstreproducties?
Nee, maar eenvoudige lijsten zijn de koop bij woninginrichting winkels en mooie en speciale lijsten zijn te koop bij lijstenmakers. Die vind je eenvoudig door even te googlen.

8. Mag ik meerdere reproducties tegelijk exposeren?
Je mag zoveel kunstreproducties tegelijk exposeren, als je zelf wilt.
Hangen er zes of meer achter je raam? Stuur ons daarvan een foto en je krijgt een extra kunstreproductie gratis thuisgestuurd.

9. Mag ik kunstproducties kopen om weg te geven?
Ja, dat mag. En als je ons tijdig de postcodes mailt waar ze komen te hangen, maken degenen die de kunstreproducties exposeren ook kans op het originele kunstwerk.

10. Welke waarde hebben de kunstreproducties als ik het originele kunstwerk niet heb gewonnen?
De kunstreproducties behouden hun waarde. Als je het gereproduceerde kunstwerk mooi vindt, kan de waarde voor jou heel wat meer zijn dan van zomaar een willekeurige kunstreproductie. Kunstreproducties op formaat A2 hebben een winkelwaarde van gemiddeld ongeveer 25 euro. De kunstreproducties van NLraamkunst hebben een gelimiteerde oplage, zijn in druk gesigneerd en met de hand genummerd. Dat alles heeft een toegevoegde waarde. Er zijn (oude) kunstreproducties die voor vele tientallen euro’s tot zelfs honderden euro’s worden verkocht.

11. Welke waarde hebben de originele kunstwerken?
De emotionele waarde van het kunstwerk is de waarde die jij eraan hecht. Vind je het mooi? Dan is de waarde groot. Vind je het heel mooi? Dan is de waarde groter. De materiele waarde varieert van ongeveer 500 euro tot ongeveer 2.000 euro.

12. Wat gebeurt er als mijn buurman met dezelfde postcode dezelfde kunstreproductie exposeert en die postcode de winnende postcode is?
In het onwaarschijnlijke geval dat meerderen met dezelfde postcode het kunstwerk hebben gewonnen, dan wordt het werk, onder getuige van minimaal twee neutrale personen, verloot.

13. Kan ik een kunstwerk aanbieden om als kunstreproductie door NLraamkunst verkocht te worden?
Ja, dat kan. Zie https://nlraamkunst.nl/informatie-voor-kunstenaars/. Maar, let op, lang niet alle kunstwerken zijn geschikt om als kunstreproductie vermenigvuldigd te worden.